nyårslöften.

vanligtvis har jag aldrig nyårslöften, för i slutändan klarar jag ändå aldrig av dom. Glömer bort dom dagen efter eller tänker ´´börjar i morgon´´ osv. Så har struntat i det. Men i år tänkte jag ha nyårslöften + mål. Saker som jag ska klara av innan året är slut, saker som jag ska bli bättre på och saker som jag ska uppleva.
Så jag skriver upp dom här så att jag kan påminna mig själv, och så att jag i slutet av året kan se om något utav mina löften höll.
 
Jag och tjejerna har snart skrivit fyra sidor ´´2013 to do lista´´ Helt crazyyy saker står med där, så kommade året kommer bli GULD när vi bockar av allt eftersom.
 
 
 
bild 1: Innan året är slut ska jag kunna stå som på bilden. Är nu inte långt ifrån, men det är ett mål jag ska klara av.
bild 2: Ta med mig kameran över allt, ta kort på allt som händer. Varför jag har det nyårslöftet är för att jag detta år inte tog några bilder alls, vilket gjorde att jag i dag inte har något att kolla tillbaka på och minnas. Vilket är riktigt synd. Därför ska jag bli bättre på det 2013.
bild 3: ta dansen mer seriöst, vill utvecklas vilket krävs mer träning för.
bild 4: leva fullt ut, se mer utav världen och leva mer. man lever bara en gång och vissa inte ens det, så ska ta vara på dagarna och möjligheter.
bild 5: den bilden talar för sig själv. 
 
Får se hur detta år kommer bli, är iallafall helt säker på att början av detta år, ikväll, inatt, kommer bli fett med woaaaaaaw. 
Nyåa året firas in med mina frieendooozz, kommer bli grymt.
 

söndags sysslor

 
 
Söndagar är den dagen på veckan som jag inte går upp ur sängen i onödan. Sover så länge jag orkar, laddar ner så många filmer jag orkar, dushar så länge jag vill, går i pyamas hela dagen Bara för att det inte finns några måsten på söndagar, finns inga tider man behöver passa utan man kan bara chilla och tare lungt. 
Men denna söndag är ju lite speciell måste jag ju säga, dagen innan nyårsafton och jag har mycket att göra. 
För att göra något vettigt utav denna dag så tänkte jag förbereda inför i morgon och en liten påminnelse utav vad jag ska hinna med att göra i dag.
 
•Tänkte börja med att säga att jag gick ut och sprang 3 kilometer i morse mest för att jag fick ångest över att det var länge sen jag gjorde det.. körde styrka i garaget och tänkte sätta på mig boxnings handskarna och börja slå mot säcken men kände att det skulle vara bäst om jag lärde mig att slå först. 
• jag har stått i duschen i två timmar för att det var så jävla kallt ute så höll på o dö, haft hår inpackning och skrubbat mig osv.osv.
•Funderar på om jag orkar dra mig till solariumet men det orkar jag fan inte. 
•Har letat insperation på vad jag skulle kunna ha på mig i morgon kväll, så ska senare gå ner till garderoben och se lite vad jag har.
•Fixa naglarna!, gaah det får jag inte glömma. Dom ska bli svarta, Börjar tycka att allt ska vara svart nu...
•Ska ringa och prata med lite vänner och planera morgon dagen lite mer.
•Ladda kameran och tömma minneskortet.
•Skriva ner mina nyårslöften.
 
Kommer snart hitta på 100 saker till som jag glömde skriva, Men nu ska jag hur som hellst bädda ner mig igen och kolla på någon film. så får det andra vänta... typiskt mig.
 
 
 

dagen idag.

Var på barnkalas på eftermiddagen sen senare mot kvällen drog jag direkt till felicia för att ta bussen med henne och Moa hem till Adrian där Alexander också var. Stannade där till runt klockan elva, självklart glömmer man klicka när man ska av på sin hållplats så man får åka en extra och spriinga tillbaka. Typiskt när man har bråttom hem, kom iallafall hem runt halv tolv, så ska sätta på en film eller något som gör mig trött. Tänkte tacka för en jätte bra kväll också. kraam.
 

typiskt mig..

 
-att kolla toahandtaget flera gånger för att försäkra mig att den är låst, även fast jag redan vet det.

-att överanalysera allt…

-att dansa framför spegeln och tro att jag är med i en musikvideo. 

- att spänna ögonen i folk. 

- att säga aj innan jag ens fått ont.

- att skratta så mycket att jag gråter.

 

 


torsdag morgon


julklappar

+ en shopping dag på stan. Pengar och prisent kort som ej syns på bilden.

julafton

En otroligt bra julafton. I morgon väntar ännu en dag bestående av samma saker - mer släckt, mat och julklappar. Därför får ni se allt jag fått i morgon eller på tisdag. 
 

LISTA OM MITT TVÅTUSENTOLV

denna bild är tagen av mig förra nyårsafton. Typ den enda bilden från den kvällen. 

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? ja, men kan inte riktigt komma på vad.

2. Höll du några av dina nyårslöften? hade inte några vad jag minns.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, tur det typ...

4. Dog någon som stod dig nära? Nej.

5. Vilka länder besökte du? Danmark, polen, tyskland with my frieends. Känner ni igen mig?

 
 
6. Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013? Se möjligheter istället för hinder och orka göra mer.

7. Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas? Min första tanke var 26 april. Inte bara för att det är min födelsedag utan det hände så otroligt mycket annat den dagen, saker som egentligen var helt onödiga och gav efter sjukt mycket tårar men som i slut ändan var behövligt. Annars de fyra veckorna jag och felicia sommarjobbade, var sjukt roliga. Bodde hos henne flertal dagar och jobbdagarna var sjukt roliga. 

8. Din största framgång 2012? Fått sjukt mycket erfarenheter, blivit självständigare och smartare. 

10. Har du varit sjuk eller skadat dig? råka göra magplask från 3an i sommras på Gvik, vet inte om det är en skada men fick ont. om det räknas.

11. Bästa köpet? ööh.. 

12. Vad spenderade du mest pengar på? mat. helt klart.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad? JAAPP, mycket.

14. Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2012? Gotye- somebody that i used to know . Carly Ray Jepsen- call me maybe. 

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Det går inte att jämföra.

16. Vad önskar du att du gjort mer? gjort mera äventyr och konstiga saker,typ. Men har chans för det 2013. då jävlar. från och med nästa vecka 1 januari, ouf.

9. Största misstaget? Ser inte mina misstag som misstag så att säga. ser det mer som en lärdom av hur saker kan bli om man gör saker på de sätt som jag gjorde. 

17. Vad önskar du att du gjort mindre? önska att jag inte tänkte så mycket som jag har gjort. Men samtidigt önska jag att jag tänkte mer i vissa situationer som blivit helt fel.

18.  Bästa saken detta år? att jag tagit risker och vågat. Gjort sjukt spontana saker.

19. Blev du kär i år? nej.

20. Favoritprogram på TV? svenska hollywood fruar.

21.  om du fick beskriva detta år med tre ord? Självständigare och frihet

22.  Om du ser dig från början av detta år och nu i slutet, hur har du förändrats? Om man bortser från utseendet så har jag fått mer bakom pannbenet, lärt mig otroligt mycket saker som jag kommer ta med mig resten utav livet.

24. Något du önskade dig men inte fick när du fyllde? nej, eller jo att flyga fall skärm. men man måste va 16 så nästa år då jävlar. 

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2012? Åkte buss på väg till Polen från Tyskland, sen på ett hotellrum med mina tre närmsta vänner och massa annat folk.

26. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Ja, men det beror lite på mig själv faktiskt.
 
27. Hur skulle du beskriva din stil år 2012? ful som fan. asså tänk er typ pyamas.

28. var någonstans på hela året tillbringade du mest tid på fritiden? var aldrig på samma ställe, var lite överallt men alltid med mina tre närmsta hjärtan ♥

29. Vem saknade du? Min kusin viktoria som åkte till andra sidan jorden i några månader. 

30. Den bästa nya personen du träffade? Träffade måånga som var lika bäst. 


allt handlar om status.

skrev detta inlägg halvsovande i gårkväll så orkade aldrig läsa igenom det, orkar inte nu heller så om något är konstigt formulerat så vet ni varför.
Tycker det är synd att vi i dag lever i en värld där allt handlar om status. Vi är så extremt sökande och försöker hitta sätt för att förändra oss själva för att leva upp till det vi vill vara. Vad är det som får oss att vilja förändra oss? varför tror vi att vi inte räcker till med dom vi redan är?. Vi alla har osäkerheter och komplex. Våra osäkerheter speglar personligheten på ett eller annat sätt exempelvis: Retar man andra, spelar överlägsen och är stöddig så kan man ha lika dåligt självförtroende som den som sitter i hörnet och inte pratar med någon. (ps. alla i hörnet har förståss inte dåligt självförtroende, men en del så tog det som jämförelse)
 Allt handlar om att vi är rädda för hur andra ser oss, blir vi osäkra sätter vi upp en fasad för att undvika rädslan, vi jämför oss och tror att personer kommer att dömma oss och att se ner på oss om vi visar våra osäkerheter vilket jag tror har blivit en utav anledningarna till varför vi bygger upp våra fasader. 
 
Vad jag ville säga med detta vet jag egentligen inte.. Hellst skulle jag vilja säga att vi duger som vi är och vi inte behöver söka efter att förändra oss själva, men det där kommer ingen lyssna på.
Jag tycker det är sjukt synd att man idag nästan tävlar om högst status. Folk kan göra hur sjuka saker som hellst för att synas och höras, för att få en plats isamhället. Vi glömer att vi redan är lika mycket värda som alla andra, vi skulle egentligen inte behöva bygga upp våra fasader för att undvika våra rädslor om vi kom i håg att vi duger som vi är, skulle vi komma i håg att vi duger som vi är skulle vi inte heller vara rädda för hur folk skulle se och tycka om oss.  vi glömer vilka vi egentligen är. 
 
 

halvdöd

Vaknade upp med feber och rinnande ögon. Tog en snabbdusch och drog mig upp på stan i allafall en liten stund, sen som jag är har jag ännu inte handlat alla julklappar så får åka upp i morgon också. Kände att jag behövde komma hem, så nu ligger jag halvdöd och ska snart slå på någon film. Bloggar mer senare..

before we die, just because we can

 

jullov!


julafton-kläder

en liten sneak peak på vad jag kommer bära på julafton den 24de, den 25de har jag inte bestämt mig riktigt än (speciell som jag är firar vi jul två dagar). 
Ska upp på fredag och köpa de sista julklapparna och se om jag hittar något att ha den 25 med, är sen med allt så nu blire lite stressigt känner jag..
 

on my own.

Hur välgjort detta blev går väll kanske att diskutera. Men så fult blev det iallafall inte, Fick reda på att jag hade A i syslöjd så de måste ju ligga nåt i det. 
 

avundsjuka.

 
Avundsjuka är nog något som alla avskyr. Vi hatar när vi märker att personer i våran omgivning är avundsjuka, vi hatar när personer trycker ner varandra pga avund. Men ändå så blir vi avundjuka själva? även fast vi hatar det så mycket. Det går inte att slippa undan avundsjuka, eller välja om man ska bli det eller inte. Acceptera att du är avundsjuk och låt det vara så. Det kommer alltid finnas personer som har något du vill ha, det kommer också alltid finnas personer som vill ha något som du har.
 
Jag tror att allt handlar om hur vi hanterar avundsjukan. Hur nöjda och stolta vi än är över oss själva tror jag att avundsjukan kan slå till på ett eller annat sätt iallafall. Om vi alla lär oss hantera den på rätt sätt, ett sätt som inte handlar om att trycka ner eller kritisera andra så tror jag att avundsjukan inte kommer vara ett så stort problem för varken oss själva eller samhället längre.
 
Jag har ändrat på mig mycket för att jag har fått bättre självförtroende vilket jag tror går hand i hand med hur man hanterar avundsjuka. Jag är stolt för precis som den jag är vilket jag är väldigt glad över. Eftersom att jag vet att jag duger precis som jag är, är det lättare att vara glad och uppmuntra andra.  Jag kommer alltid vara avundsjuk på folk som kan sjunga, folk som har rakt hår, folk som har långa ben, folk som vågar saker som inte jag vågar och massa annat. Istället för att trycka ner dom, vänder jag på det och  Hanterar avundsjukan med andra ord: genom att erkänna det, uppmuntrar och visar att jag beundrar dem. 
 
Klart att man ska vara stolt över sig själv, men att känna stolthet genom att trycka ner andra är ett väldigt fel sätt att gå tillväga. Accepterar man för sig själv att man är avundsjuk tror jag att det är lättare att göra något åt det än om man vägrar inse det och bara försöker slippa undan det. 
Jag har lärt mig att vara glad för andras skull, vilket jag hade väldigt svårt med tidigare. Jag är glad för andas skull, imponeras och inspireras utav andras framgångar. Tycker att det borde finnas fler som kan glädjas åt andra.
 
MEN glöm aldrig att det kommer alltid finnas personer som har något som du inte har, som du önska att du hade. Glöm aldrig att det alltid kommer finnas personer som inte har något som du har, som de önskar att de hade.
 
Inspirationen är tagen ifrån dessa tjejer: elin hanna ronjas fanny ella

grym kväll!


mina drömmar

har sjukt mycket drömmar och visioner om hur jag vill att mitt liv ska se ut om tio år. Och jag är envis, jag är beredd att jobba hur hårt som hellst för att uppnå det. 
 
följande är taget från min förra blogg som är skrivet för kanske 3 månader sedan:

vet inte riktigt varför jag publicerar det här, detta har legat i utkast ett tag,
läste igenom det och tänker att ingen jävel kommer orka läsa.
Typ därför jag publicerar det, dom som orkar kan läsa. 
 
 tycker skolan är jätte viktig, därför känns det så viktigt för mig att lyckas.
VISST, skolan är inte allt. Men hur ska man kunna ´´leva livet´´ utan utbildning?, utan utbildning är det svårt att få jobb och tjäna bra med pengar.  Man kanske kommer få jobba med något man kanske inte ens vill jobba resten av sitt liv med. Är det värt att skita i skolan och jobba med något man kanske inte ens vill jobba med? eller är det värt att ta vara på skolan och få det jobb man vill ha, tjäna bra med pengar, va ekonomisk oberoende och kunna ´´leva livet´´.
men tänk om, tänk om jag skulle misslyckas. den rädslan är stor. att misslyckas. Att nästan allt handlar om betygen, komma in på gymnasium, nästan det enda som snurrar i mina tankar just nu. Vet precis vad jag vill, vet precis hur jag ska gå tillväga. men just ´´tänk om´´. 
 
 Jag siktar alltid mot toppen, hamnar jag inte där så kör jag vidare och tar vara på nästa chans. Jag tycker det är roligt att få göra så bra i från mig som möjligt, mest för att se hur långt jag kan nå. är envis och målinriktad. 
vilket har resulterat i att jag prioriterar de ämnena jag tycker är viktiga eller viktigast.
samanlagt ca. 220 poäng baserat på 8an vårterminens betyg. Hösterminen i 8an hade jag därimot 245, sänkte mig med 25 poäng.  
hur det är möjligt vet jag inte, men jag vill nå högre. jag ska det. 
 
Jag vet att tex. spanska är viktigt för framtiden om man ska jobba internationellt men tycker inte det är roligt, visst kommer jag få användning av det i framtiden att kunna olika språk är alltid viktigt, både i betyg och karriär eller hur man ska säga. men tycker inte det är så jätte roligt, fattar typ ingenting, eller jag ger igentligen inte mig själv en chans att lära mig och bli bättre vilket har gjort att jag inte presterar i det ämnet lika mycket som i de ämnena jag tycker är roliga och känner att jag verkligen vill lära mig.
 
Fick 26 poäng på matte provet idag, C (VG) gränsen låg på 27 poäng. är inte nöjd. rev sönder pappret och slängde det. Och längtar redan efter en ny chans att kanske lyckas ännu bättre, är sjukt taggad på att kanske få se bättre resultat nästa gång och är berädd att jobba stenhårt. jag är medveten om att jag sätter press på mig själv, men när jag vet vad jag kan uppnå, och vet vad jag vill. misslyckas jag försöker jag tills jag får de resultat jag vill ha. 
Känner inte alls samma sak med spanskan. E på ett prov så känner jag mig relativt nöjd Även fast jag vet att jag har förutsättningarna att lyckas bättre så orkar jag inte. 
 
Har ni någongång känt känslan när ni ger ALLT, ni försöker så mycket ni kan, ni lägger framför allt ner sjukt mycket tid på något, när ni är så otroligt nöjda över eran prestation och känner er fullt ut nöjda. Så får ni inte det resultatet ni önskade eller att det inte blev någon skillnad alls på betygen. 
Gjorde ett arbete i 8an, la ner sjukt mycket tid, kanske varje dag i två veckor, tyckte det var roligt och brann verkligen för det, kände mig verkligen nöjd när jag lämnade in det och kände att jag inte kunde göra det bättre. 
Trotts det fick jag bara D, okej det är inte bara och bara men jag gjorde allt jag kunde kände mig värkligen nöjd, men varför räkte det inte längre?. orättvist liksom..
 
Jag tycker skolan är otroligt viktig, känns viktigt att lyckas med den. nyckeln till framtiden liksom. 
Det är jag ganska rädd för, även fast jag ger allt jag har. Tänk så kommer jag ändå misslyckas med mina mål? 

dansuppvisning och dansvideo

 
okej lite bortförklaringar: Vi dansar inte grupp i vanliga fall, tävlar endast singel. Hade mindre än en vecka på oss att göra dansen så lite osynkade här och där↓
 

packar inför i morgon.

 
skulle egentligen åka och gymma med Moa, Sandra och karolina på stan idag. Men känns som huvudet ska bombas av huvudvärk så stannar hemma och hoppas på att kunna vara med på dansuppvisningen i morgon. 
Ska repa hela förmiddagen sen har vi två föreställningar på eftermiddagen. Jag, Moa och karolina ska bland annat köra våran disco, eftersom att vi tre vanligtvis inte dansar grupp fick vi snabbt fixa i hop våra dräkter, låna av andra osådära.  Felicia ska filma det och jag tar med mig kameran så det kommer upp en video här i morgon!
 

beroende av förändringar.

 
 
Oavsätt vad det är så måste jag ha förändringar, klarar inte av att tillexempel se ut på samma sätt en längre tid utan måste ha en förändring, oftast då i utseendet som att ändra ögonbrynen, byta ut allt smink och sminka mig annorlunda, Klippa/förlänga håret. Allt de där sker också rätt spontant, klippte exempelvis av 10 cm av håret för någon vecka sedan på mig själv som jag berättade helt ojämt och fult.  Jag tänker mig ALDRIG för innan utan gör lite vad jag känner för, och jag lär mig aldrig heller att det blir inte bra om jag klipper mig själv ändå så gör jag det. 
 
Nu är det så att jag har fått ryck och vill färga håret. Nu är det så att jag redan  har testat på
 
svart hår → såg extremt blek och gammal ut.
rött hår   → var bara fint när jag var brun
platina blont hår→ naaaaaahh såg förjävligt ut.
brunt hår → heelt okej
 
nu: guld medium blond typ. tycker det är helt okej men har tröttnat, men vet fortfarande att om jag färgar någon annan färg nu kommer jag tröttna på den med så kommer det bara gå runt så. Känner mig heelt ensam om att ha ´´förändrings-behov´´ eller vad man ska kalla det. Moa har aldrig färgat håret, karro har den samma som hon alltid haft och felicia är iförsej liite som jag. Men om jag färgar vet jag isåfall inte vilken färg, och denna gång ska jag faktiskt tänka igenom NOGA innan jag gör något för en gångs skull. så nu vet ni det.
 

önskelista

 
Detta år, har jag fått suttit och hittat på saker att önska mig för att önska mig något. Vanligtvis har det aldrig varit så för mig, men är nöjd med allt jag har och kan inte komma på något mer än vad som står skrivet över. 
Kanske kamera objektiv osv, men vet inte vilket isåfall. Känns lite onödigt att önska sig saker man inte behöver.
Så detta blev min lilla önskelista för i år. 

komplex

Alla har någon gång pekat ut saker på sig själv som man vill ändra på, som man inte är nöjd med, folk genomgår stora opperationer för att rätta till osynliga fel på sina kroppar. Även fast vi inte kan se och förstå varandras ´´fel´´, ser vi våra egna ´´fel´´ som jätte stora. 
 
 
Jag vet inte om man kan kalla detta komplex men jag har alltid hatat mitt lockiga hår. Jag tycker det är jätte fint med lockar, men jag vill inte ha det själv. Att det krullar upp sig, trasslar sig, att det är så enormt mycket volym i det stör mig. Det är något jag kan tänka på jätte ofta, hur mycket jag ogillar det. Hur extremt töntig jag ser ut i det. Men har insett att det aldrig kommer gå att göra något åt så vida jag inte plattar, rakpermarmentar det osv. Men har börjat lärt mig att ´´leva med det´´. Och faktiskt erkännt för mig själv att det inte är så fult som jag alltid har tyckt.
har suttit och letat bilder på mitt natuliga hår men var inte så lätt att hitta eftersom jag aldrig har det. Fick gå jätte långt bak i arkivet och lyckades hitta en 2009.
 
Ett annat är min näsa. i dag har jag inte några problem över huvud taget med den. Men har haft när jag var yngre. När jag var yngre var jag mycket smalare och mindre så mitt ansikte såg väldigt smalt ut vilket gjorde att min näsa såg större ut i jämförelse med mitt ansikte. När jag var yngre blev jag retad eller vad man kallade det utav att min näsa var stor, innan hade jag aldrig tänkt på det. När de sa att min näsa var stor tog jag vääldigt illa vid. Det var då det komplexet började växa fram. Men idag tycker jag att den är helt okej,  det är lika fint med större näsa som med mindre.  
 
 
 

två saker du inte vet..

 
• I förrgår tappade jag min kamera så den gick åt hellvette, linsen fucka ur och blev intryckt snett utåt och sprucken. SOM TUR var det inte system kameran, men de va den kameran jag tar alla porträtt bilder med. Så därför har jag lite bildbrist här på bloggen.
 
• Jag lärde mig allt inom bloggdesign 2009/2010 då jag låg hemma sjuk i cirkus 2,5 månader. Satt dagligen med HTML mallar. Fixade bloggdesigner åt andra osv. och tyckte det var sjukt kul.  idag kommer jag knappt ihåg någonting, kan det grundläggande. Men någon dag när jag har tid ska jag lära mig igen!

vamos a la playa, ellr ngtfixat med håret och ångesten som kommer..

..När man insett att man sammanlagt lagt 2 och 5 på hår, PÅ BARA HÅR. det är inte ens värlt det.
För någon vecka sen tog jag saxen och klippte av 5 cm på mig själv, om inte mer? det var extremt trassligt, tort, slitet och ja... Blev helt jävla ojämt, helt sjukt ojämt så sen dess gick jag med uppsatt. men löste det genom att köpa nytt löshör, satte in det igår kväll så nuu har jag sjukt lent hår, det värsta är väll att jag fick nyansen mörkare än vad mitt hår egentligen är.. sist var håret exakt samma färg, men detta var mörkare, men syns inte så jätte mycket så det duger iallafall. 
 Behöver hjälp och tips orkar verkligen inte köpa nytt löshår varannan månad, för att det blir tort. Är det någon som har något tips på hur man kan behålla att håret är lent? eller äre bara att typ häva i silikon droppar? någon som vet nån produkt eller något? både till mitt eget hår och löshåret?. komenteraa ttacck.

stop holding yourself back.

´´what do I do when I see someone extremely gorgeous? I stare, smile, and when I get tired, I put the mirror down.´´
 
Sluta jämföra dig med andra, sluta tro att du inte duger, fastna inte i dåliga tankar om dig själv och sluta nedvärdera dig själv. Acceptera istället att du är du, du ser ut som du gör, du är som du är. Alla har något bra, som någon annan vill ha. Så se värdet i dig själv istället, se det bra med dig själv. Ställ dig i spegeln och säg allt bra du ser, det är lätt att förblinda sig och bara se dåliga saker och bara se bra saker hos andra. Tror du inte på att det funkar? testa så får du se att det faktiskt gör det. 
 
Folk som tycker det är jätte konstigt när dom hör folk säga bra saker om sig själv, så säger dom ´´meeh hon är ju inte så snygg som hon tror´´ eller ´´så fint hår har hon faktiskt inte´´. Det är nog alla dessa kommentarer vi är rädda för att få om vi börjar säga bra saker om oss själva eller överhuvud taget börjar visa att vi  uppskattar oss själva. 
 
Man ska skillja på självkänsla och självförtroende men de båda sakerna går hand i hand men jag tycker att det är jobbigt med personer som inte kan visa att dom är stolta över att vara sig själva eller att dom inte kan ta emot komplimanger utan att säga ´´neeh de stämmer inte, jag har visste ful kropp´´ osv jaja you name it. Eller folk som inte törs bjuda på sig själv, som inte kan släppa kontrollen eller som säger att den inte klarar av att göra något när den inte ens har testat. 
För mig är det viktigt att innan jag säger ´´de där klarar jag inte av´´ så är det viktigt för mig att försöka, även fast jag inte tror att jag klarar av det så kanske jag gör det endå. Man vet ju inte försen man har försökt, sen skulle jag inte klara av det så försöker jag tills det går.  Därför blir jag lätt provoserad av folk som inte ens försöker. Jag kan självklart förstå anledningen till varför dom inte vågar försöka eller vågar erkänna bra saker om sig själv (dålig självkänsla eller självförtroende) eller är rädd för vad folk ska tycka och tänka om en. men jag tycker att det behövs folk med bra självförtroende och bra självkänsla i vårat samhälle, Folk som vågar stå för sina åsikter, vågar stå upp för vilka dom är och våga stå upp för vad som är rätt och fel. Det behövs.

RSS 2.0