amrikanska banan-pannkakor recept

Alla som känner mig vet att jag älskar bananer mer än något annat så detta är bland det godaste jag ätit. Det som är brevid är varma jordgubbar som jag tinat i micron från frysen. Ser inte så gott ut, men ni ska bara veta hur gått det smaka!.
 
2 msk Smält smör.
1 ägg
2,5 dl mjöl
2,5 dl mjölk
1 msk vaniljsocker (ha i mer, godare)
2 tsk bakpulver
1-2 mogna bananer
1 msk socker ( mer  är godare)
 

Vispa ner ägget i det smälta smöret till en jämn smet.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker i en separat bunke.

Varva sedan mjölblandning och mjölk ner i äggblandningen.

Mosa tillsist bananerna och vänd ner i smeten.
Stek!


träning

Nyss kommit hem ifrån gymmet, slutade tio i två idag så jag och karolina åkte direkt dit. Nu är jag så gott som död efter att ha gått 10 min o sedan sprungit fort 35 minuter non stop. Körde och testade nästan alla maskiner, kommer ha ont i morgon. har det redan nu. 
Nu ska jag börja kolla på tredje säsongen av PLL. Var förövrigt och handlade mina skor i går eftermiddag.

spegelbild

Har ni tänkt på att man ser otroligt olika ut i olika speglar? Man i en spegel kan se hur snygg som helst ut, medans man ser ut som en apa i en annan spegel. Fastän man ser lika dan ut i verkligheten? Som tillexempel, När jag kollar mig i skolans korridor speglar vänder jag bort blicken direkt. Jag ser aldrig bra ut i dom. Men sen kan jag komma hem och kolla mig i hallspegeln eller badrumsspegeln och då ser jag helt okej ut. Sen går jag in på mitt rum o kollar mig i spegeln där och då sjunker självförtroendet igen.
 
Därför har jag lärt mig att bara lita på speglar jag ser bra ut i. Dom andra låter jag bli att kolla mig i.
 

chapter 2013, page 25 of 365

Ligger hemma utan röst, är inne på min sjunde te kopp. Åkte till skolan nån timme i morse för att göra prov och lämna in nåra papper. Och nej jag går inte med skinnjacka ute, bara på bilden.. Springer vanligtvis runt med tre tjocktröjer + vinterjacka + fyra strumpor. Åkte sen hem igen och ska bara ta det lugnt. Lite synd om mig faktiskt.  
 
Tog föressten bort frågestunden och tänker att jag gör den när jag är frisk i stället, kommer inte orka prata alla svar. Så de frågor som redan är ställda får ni svar på i nästa frågestund. 
 
 

hemma.

 Blev hemma från skolan idag. Mådde inte särskillt bra när jag vaknade så låg kvar och bestämde mig för att bli hemma. Ska kolla klart andra säsongen av PLL nu, äta och vila mig. Drar och dansar i morgon vilket som, hur dåligt jag än mår. Känner redan nu att jag börjar få svårt att sitta still.  rastlös.

inlägg om mig själv- videoinlägg, text och bilder.

Det här är jag när jag var barn:                                                                                       och det här är jag idag:
 Här är en bild på mig och felicia när vi var små: jag till vänster. hon till höger.
här är en bild på oss idag:
och i dag är hon den som är den långa och jag som är den korta. haha.
 
Jag är född 97 alltså blir jag 16 år i april. Jag går i nian på Gumaelius skolan i Örebro. Inriktning dansprofil. Dansar hiphop, lyrisk, jass, ragga och disco. Tävlar även i disco. 
 
Man kan säga att jag är halv svensk, halv kroat, vilket jag är stolt över att vara. Jag är sprallig och pratglad och har ofta mycket energi, pratar oftast i mun på folk och avbryter. 
Jag har en vision på hur jag vill leva mitt liv i framtiden, hur jag vill att mitt liv ska bli. Men det är så mycket så det ska jag inte gå in på, tar det i ett annat inlägg. Jag tror på att jag klarar det jag vill.
 
 
 tio fem saker ni inte visste om mig!
 
 

mellanmål

Sitter just nu och äter pasta med spenat i, och har olivolja över. Eller okej, redan ätit upp. Men sparade de godaste till sist, vindruvorna. På idrotten idag, körde vi basket. Jag sprang runt i strumpor, och nästan alla andra i skor. Så ni tror inte att jag blev trampad typ 100 gånger på fötterna då? men sket i det, de e ju bara o bita i hop liksom. Nu när jag kommer hem så har jag tydligen stukat typ två tår, har röda märken och är svullen. JA så kan det gå, nästa idrottslektion blir det skor då.
 
Skulle egentligen följa med tjejorna till öppethus på plusgymnasiet. Men skulle bli ont om tid eftersom jag skulle klippa mig. Så nu ligger jag nyduschad och ner bäddad med datorn i knät. Så ska hugga in på vindruvorna nu och slå på något avsnitt av PLL.
 
Snart i veckan kommer det komma upp ett långt inlägg om mig själv med: Videoinlägg, bilder, text. and so on. inlägget är så gott som klart men ska bara få tid att spela in videoinlägget. Så det kommer alltså bli ett långt inlägg med massa bilder, text och ett videoinlägg om mig själv. Så håll utkik!
 

no pain. No gain.

 
På tal om ingenting tänkte jag berätta:
När jag började nian hade jag satt ETT enda mål som jag skulle klara och det var att komma över 245 poäng (hade tidigare 220p). Det skulle alltså innebära att jag behövde höja mig med minst 25 poäng.
 Målet kanske i era ögon är litet. Men för mig var det stort och något som jag skulle behöva kämpa för att uppnå, Tyckte det var extremt svårt, jobbigt osv. men var beredd för att kämpa för det. Vilket jag också fick göra.
Det var det som fick mig motiverad till skolan och det var det jag strävade efter. För jag tänkte klarar jag detta, klarar jag vad jag än är beredd för att kämpa för sen. Jag matade mig själv med  positiva tankar som” jag klarar detta, jag kommer lyckas”.  Jag tvivlade ofta på min egna förmåga men övertygade mig själv att jag klarar att uppnå det jag vill, jag insåg att jag kan inte få det jag strävar efter utan att kämpa för det. Ingenting kommer gratis har jag fått lära mig.
 
Många prov exempelvis gick åt helvette, kände att det jag presterade aldrig gav resultat. Jag tvivlade ofta på min egna förmåga men gav aldrig upp. Jag visste att det krävdes mer än ett försök. Letade istället på nya chanser för att lyckas ännu bättre. Tidspressen var stor med tanke på allt man ska hinna med utöver skolan.
Jag fortsatte mata mig med positiva tankar. Och gissa vad? 247,5 poäng denna termin. Dom gångerna jag hade gett allt utan att jag såg att det gav något resultat, jag hade fel. Det gav resultat och det var tamejfan värt all tid jag lagt ner på det. Så på så sätt höjdes även mitt självförtroende och min självkänsla. Och är stolt över att jag lyckades. Tänkte bara förtydliga att detta var något som var jobbigt för mig, målet kanske i era ögon är litet men för mig var det något som jag skulle få kämpa sjukt mycket för att klara av. vilket jag gjorde. 
 
 
 
 

en söndagslista

Något som gjorde dig glad igår?
Mamma beställde pizza, och det händer typ aldrig. Här äter vi aldrig snabbmat eller halvfabrikat Äter jäääämt nyttig jävla mat hemma. såå det gjorde mig glad. 

Humör just nu?
just nu är jag helt utmattad. köttade nästan två timmar på gymmet i morse, så nu ligger jag nerbäddad och äter mackor och apelsiner. och dricker te. I dag tänker jag inte göra något. inte ett skit. tänker inte resa mig här i från.

Vad gjorde du klockan åtta på morgonen?
var uppe och tränade på piruetter. Är extremt morgon pigg. Efter att ha varit uppe och härjat en hel natt, kanske gått o lagt mig klockan 7 på morgonen kan jag vakna klockan 9 pigg som aldrig förr.

Vad gjorde du för femton minuter sedan?
Stog och föna håret och sjöng utav bara hellvette.

Vad du ser om du tittar till höger?
Min mat. och Tvn

Vad gör dig glad just nu?
Att jag har det så förjävla bra. 

Hur vädret är hos dig just nu?

det är blåa måln typ? och kallt brr. 

Vad var det senaste du åt?
äter det på bilden ovan just nu.

Drömmer du mardrömmar?
Aldrig faktiskt, inte vad jag minns iallafall.

Hur många kuddar sover du med?
Sover utan kudde, att sova på en kudde kan nog vara bland det oskönade som finns. Har däremot tre stycken som bara ligger brevid mig.

Favoritkläder?

 
Älskade dr martens, svarta jeans, mina ´´håriga/glansiga´´ leggings. Tröja över blus och karros vita stora tröja.
 
Favoritgodis?
Choklad, utan tvekan. det är något jag skulle kunna leva på.

Höger-eller vänsterhänt?
Höger

Stjärntecken?
oxe

Vad längtar du efter mest just nu?
att kunna gå barbent i höga jeans shorts, dr martens, stor stickad tröja och en lång fläta i håret en varm sommar kväll. Sitta runt en brasa ute någonstans hela natten med ett stort gäng vänner. skratta och prata. 

 

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu?

Uppleva något riktigt grymt. Safari i afrika, hoppa fallskärm, flyga till månen.eller ah. typ.

 

Om du hör ordet perfekt, vad förknippar du det med?

Lycka

 

chapter 2013, page 12 of 365.

Me today.
Var i torsdags och spännde tandställningen hos tandläkaren. Jag brukar inte känna det så mycket, det var mest dom första gångerna. Men den här gången, tre dagar efter kan jag inte bita ihop, Kan inte gapa, kan inte tugga något. Ni som har tandställning vet säkert hur det känns. En utav de obehagligaste grejerna som finns enligt mig. Tröstar mig med att åka upp på stan med Karolina och köpa ben o jerrys, träffar Moa och Felicia senare idag också. 

Senaste dagarna.

Bild ett: Moa fyllde sexton så kände att denna bild på henne passade ute på instagram.
bild två: Moa kom hit i lördags och åt vattenmelon och kollade snygga killar på Junior VM i hockey. höhö.
bild tre: älskade nagellacket.
bild fyra: min fläta som jag hade i dag som karro gjorde på mej.
bild fem och sex: Firade moa, åt middag, lyssnade på musik och dansade. Pratade gammla minnen i flera timmar. Hade jätte trevlig kväll! Jag och Karolina Följde Felicia och tog sista nattbussen hemmåt. 
 


 

TIPS

Har använt kastanjevatten sen slutet på förra veckan, Solariebrännan går bort väldigt fort nu eftersom att det är vinter så tänkte testa med kastanjevatten och se hur det blir. Eftersom att jag hatar BUS (brun utan sol) så hade jag inte så stora förväntningar för hur resultatet skulle bli. Men blev helt okej faktikst, eller väldigt bra!. 
Känns hellre som att jag använder mig utav detta än att förstöra mig själv genom att sola solarium, eftersom att jag vill vara brun. nu på vintern. 
 
 
Kastanjevatten är färgatvatten som torkar in på tio sekunder, kladdar inte, färgar inte av sig, mer än lätt att få jämt och få det att se naturligt ut. Därför det är så pass tunt att det lägger sig inte som ett lager utan är väldigt tunt men ger extremt mycket färg. Det ska inte täppa igen porer heller och ger naturlig färg desutom. Man tar padds och lägger på, på större ´´ytor´´ som på benen blandar jag ut det med lotion och lägger på. 
 
Enligt mig så gör BUS precis motsattsen till över ↑. När jag har använt det så har det kladdat av sig, svårt att få jämt på händerna, tar typ 3 timmar för lotionen att torka och man ser orange/fläckig ut and so on. 
 
Så detta är ett jätte bra tips för er som inte orkar sola solarium 123456 gånger i veckan eller för er som bara vill bli bruna. Finns på åhlens och kicks för 95:-. 

hår inlägg

Jag har fått en hel del frågor angående mitt hår som jag tänkte besvara i detta inlägg. Främst frågor som om jag har hårförlängning, hur långt mitt riktiga hår är, pris och vart det är ifrån, färg och nummer, nackdelar och fördelar and so on. Så läs vidare för svar:
 
Svar JA jag har hårförlängning för er som inte visste. Vilket syns om man kollar väldigt noga på bilden ovan. Har haft det sedan i slutet av sommaren 2012. Men självklart bytt ett antal gånger.
 
Fördelar med det är att man får långt och tjockt hår, man kan göra många fina frisyrer och jaa, enligt mig själv så ser jag bättre ut som långhårig. 
 
Nackdelarna blir många. Svårt att reda ut, blir lätt trassligt. Kan i bland synas att man faktiskt har förlängning speciellt när mitt eget hår affroar till sig och blir fluffigt. Så plattar det varje dag vilket har slitit och sliter enormt på mitt egna hår.
 
Priset på håret är nästan precis tusen kronor med frakt. Från rapunzelofsweden. Har köpt nytt hår i tre omgångar, har alltså lagt ner tre tusen sammanlagt. Jävligt med slöseri egentligen men ändå fett värt det. Färg nummret är medium golden blond #27 eller något sånt har jag för mig. 
Mitt natuliga hår är till bröstet ungefär dvs. cirkus 10 cm längre från axlarna.
 
Tror det var allt, hoppas ni fick svar på era frågor. Fråga om det är något du inte fick svar på eller något annat du vill fråga. kram!

glittriga naglar

 
Moas moster köpte detta nagellack i USA. Har aldrig gillat ett glittrigt nagellack så mycket som detta. Kommer ta det av henne snart, höhö. förövrigt har mina naglar blivit jätte långa, eller jätte o jätte håller på och få dom jätte långa. För tänkte först gå till salong och göra naglar men ångrade mig sist när jag gjorde det för dom blir ju så förstörda oså. så tänkte att jag sparar ut egna istället. När jag sparat ut mina egna naglar till den längd jag vill ha dom ska jag gå till salong och be dom lägga gelé över dom så att det blir som lösnaglar fast på mina egna. Då Håller sig mina egna naglar långa längre liksom. 
 
Aja ne, Moa sov över här i natt, gick o la oss runt klockan fem så vaknade för en stund sedan. Klockan fyra ska vi dra oss till gymmet  och efter ska jag bli ännu brunare, blivit beroende...

Nu ska det tränas som fan.

Nu är det så här att jag har bestämt mig för att börja gymma. Fick spontan ryck och drog med mig mamma till gymmet för att köpa gymkort. Börjar på söndag med Felicia, Moa och Karolina. typ beach 2013 here we come. 
Nej men allvarligt känner att motivationen till varför jag vill träna är för att få bättre kondition, starkare mage, rygg och bli starkare överhuvudtaget och framför allt orka mer OCH rent utseende mässigt större rumpa och smalare ben, starkare mage typ aa ni fattar, de där vanliga. Då har jag iallafall något att sträva efter.
 
Känns skönt också att ha tre vänner vid ens sida varje dag jag kommer vara på gymmet då vi pushar varandra och eftersom att vi alla strävar efter ungefär samma mål tror jag att vi tillsammans kommer orka och bli mer motiverade och taggade till att träna med hjälp utav varandra. 
 
Me tolv veckor sedan. Då stog jag nästan. Nu kan jag stå helt. så nyårslöftet är inte långt ifrån. Tänkte bara säga det.

chapter 2013, page 4 of 365.

 
Har faktiskt gått och blivit bruun, solbränd, de ni. I dag ska jag göra något av dagen, låg i sängen hela dagen i går. Har blivit lite så att jag sover bort dagarna och är vaken på nätterna. Och det GÅR INTE att vända tillbaka, de bara går inte. Är helt utan rutiner nu, rätt skönt, men som sagt Det slutar med att man ligger o sover på dagarna o är uppe o springer på nätterna.
 
Ska faktiskt bli skönt att börja skolan igen, få in rutiner och träffa alla igen. Skolmaten framför allt, den längtar jag efter. eller inte.  Vi ska ju söka in till gymnaise nu... lite stress med vad man ska välja. Men sånt där löser sig
Nej nu ska jag borsta ut håret, klä på mig kläder, och dra ut.

thrift shop

 

små lätta moln


2 januari.

 
Kom på den sjuukt smarta idén att klippa av mammas vantar, ganska fint + slipper dampa när det inte går att skriva på iphonen med vantar. Låg förövrigt vaken hela natten, det gick inte att sova speciellt inte när man har sovit borta natten innan i en säng som är 1000 gånger skönare än sin egen. Så satt med lampan tänd, tatuerade mig med tuchpennor och lyssnade musik.
 
Fick några timmars sömn nu på morgonen. Ska dra mig mot stan. 
 

a fresh start

Kvällen började hemma hos mig där vi åt, drack och tagga. Vidare hem till Karolina, fortsatte partajjjja och dansade loss med mycket skratt. Stan vid 12 slaget och mötte upp Emil, hans kompisar. Mötte upp Daniel, Rasmus, Alex och Nicklas en liten stund och en massa störtsköna randoms. Blev kvar på stan ett bra tag, vidare tillbaka hem till Karro där vi slocknade vid 5- halv 6. 
I dag var man ju lagom pigg, vi gick inte upp ur sängen förren klockan halv fem nu på eftermiddagen. Nu har jag kommit hem och gjort mig fresh, ska fortsätta vila. Äta något, men är fan inte hungrig. Vi hörs i morgon när jag har piggnat till lite.
 

RSS 2.0